Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

Keep calm and feel arabesk

Keep Calm and Feel Arabesk Arabesk müziği, biraz da olsa ABBA gibidir: Herkes dinler, ama bunu kimse itiraf etmez. Böylece arabesk müziğini şereflendirmenin zamanı geldiğini düşündük. Tutku, hüzün, keder ve gönül yaralarımızla birlikte 2 Aralık’ta SUPA Suriye Pasajı’nda müziğin tadını çıkardık. 100’den fazla ziyaretçi arabesk dünyası hakkında bilgi edinebildi, karaoke söyledi ve şarkılar yazdı. Rakı, tabii ki hiçbir an ayrı kalmadı.

Arabesk etkinliğimizden bazı kareler:

Tuğba ile Laurenz, akşamı ziyaretçilerin bilgi hazinesini yoklayarak başlattı: Mesela, 80’li yıllarda satılan kasetlerin yüzde 70’i arabesk müziği olduğunu biliyor muydunuz? Bunun ardından karaoke ile en meşhur parçalar söylendi ve Türk-Alman şarkı sözleri yazıya döküldü. “Tausend Mal / Geliebter / özledim” ve “Abends / brennt / mein / Herz / bebeğim / Liebe” gibi anlamlı sözler bugünkü arabesk sanatçılarımızdan seslendirilmekle bekliyor. Arabesk müzik videoları ile bu müzik türün en başarılı olduğu zamanın güncel hayatını keşfedebildik. Bizimle birlikte bu gizli tutkuyu bir akşam için açığa çıkaran ve yaşamış olan herkese teşekkür ediyoruz!

[column size=one_quarter position=last ][button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.maviblau.com/05/12/2016/keel-calm-and-feel-arabesk/”]Almanca[/button][/column]

 

Metin: Laurenz Schreiner
Çeviri: Yasemin Bodur
Fotoğraflar: Ezgi Beyazgül, Nicholas Alexander Perreth

Weiterlesen
Müttefiklik ve Eminönü`nün mahfuz köşeleri