Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

İstanbul mahallelerinden fotoğraf kareleri

Tarlabaşı

Tarlabaşı’nın bir renk paleti olsaydı, tamamen pastel renkli olurdu. Her zaman, herhangi bir yerde bir çamaşır ipi var. Tarlabaşı, ince ipli atletlerle dekore  edilmiş! Günümüzün nezihleştirilmiş mahallelerinden ayrılıp Taksim’den yukarı yürüyerek, İstanbul’da caddeden caddeye dünyaların ne hızla değiştiği ise şaşırtıyor.

Beyoğlu/ Asmalımescit

İstiklal’in ara sokaklarındaki uykulu köşelerde, buradaki çoğu sokak sanatı eserinde temsil edilen Snoopy figürü görünürde. Beyoğlu/Asmalımescit; yan yana sıralanmış sayısız kafeleriyle, sokak sanatıyla ve kedileriyle ünlü.

Balat

Balat’ta ise 30 yıl ve daha da öncesinde var olmuş olan bir İstanbul var. Ayrıca, bu mahalle kültürel çeşitliliğiyle de biliniyor. Yüzyıllık Osmanlı binaları, Ortodoks Yunan Katedrali ile kesişirken, Yahudi topluluğunun yapılarına karışıyor. Tam da bu sebepten, Fransız sokak sanatçısı JR da Balat’ın bir sakini olarak sonsuzlaşmış.

Fatih

Fatih’te her şey birbirine karışmış halde. Burada turistleri cezbeden çok zengin bir koleksiyon var: Istanbul tarihi, tezgahlar ve azımsanamayacak bir insan topluluğu. Renkli tarzdaki geleneksel dokular, keskin imitasyonlarla karışıyor.

Cihangir

Şehrin en kozmopolitik dokularından biri olan Cihangir’in özgür ruhu, çokça sanatçıyı ve keyfine düşkünü büyülüyor. Birçok antikacısı, dizayn dükkanları ve takılmalık kafeleriyle Cihangir gökkuşağının bütün renklerini temsil ediyor.

Fotoğraflar & Metin: Maximiliane Wittek
Çeviri: Mert Barış

Weiterlesen
Müttefiklik ve Eminönü`nün mahfuz köşeleri