Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

Açık Çağrı: Hatıra – Paylaşımlarınızı bekliyoruz

Dergimiz için ‘Hatıra’ teması hakkında görüş ve düşüncelerinizi bekliyoruz! Hatıralar düşünce biçimimizi ve varlığımızı şekillendirir. Kimliğimiz, toplum ve geçmişe nasıl baktığımız yine geçmiş tarafından inşa edilir.

Çocukluğunu düşündüğünde aklına neler geliyor? Hangi kokular, sesler ve resimler seni çocukluğuna götürüyor? Hatıraların olmadan da yine aynı sen olur muydun? Hatıraların seni ne kadar tanımlıyor, hareket ve düşünce biçimini etkiliyor? Toplum ve aileden gelen hangi deneyimleri üstünde taşıyorsun? Geçmişinden hangi hikayeler tekrar edip duruyor? Acılarının ve mutluluğunun ne kadarı onlara ait? Bundan haftalar, aylar ya da yıllar sonra bugünü nasıl hatırlayacağız? Hangi hatıralar asla unutulmamalı? Onlara nasıl tutunuyorsun ve hayatında nasıl vücut buluyorlar? Fotoğraf albümü, kitap, kıyafet ya da takı olarak mı topluyorsun? Onları sergiliyor musun, saklıyor musun ya da koruyor musun? Peki hatıraların kaybolursa geriye ne kalır?

Hatıra hakkında kısa öykü, deneme, şiir, röportaj, fotoğraf, video, illüstrasyon veya podcast fark etmeksizin sizden gelecekleri bekliyoruz!

Bizimle paylaşmak istediklerinizi 15 Mayıs tarihine kadar irem.aydin@maviblau.com adresine gönderebilirsiniz.

Bize göndermeniz paylaşımlarınızın Maviblau websitesinde yayınlanmasını onayladığınız anlamına gelmektedir. Karşılığında herhangi bir ödeme tahsis edilmemektedir. Maviblau gönüllü olarak çalışan bir ekiptir ve sanatsal üretimlerin sunulması için bir platform görevi görmeyi amaçlamaktadır.

Fotoğraf: Aliş Hüseyin Karataş

Weiterlesen
Müttefiklik ve Eminönü`nün mahfuz köşeleri