Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

Kültür-Sanat girişimciliğinin sosyal yansımalar üzerindeki rolü: Maviblau

Sevdiğimiz ve heyecan duyduğumuz şeyleri başkalarıyla paylaşmak, bu sevgi ve heyecanın onlarla birlikte büyümesini görmek gerçekten çok güzel bir şey. 8 Haziran günü biz de çok sevdiğimiz ve her işine heyecanla koştuğumuz bir şeyi, MAVIBLAU’u paylaşma fırsatı bulduk.

Kültür, sanat ve bilgiyi enstrüman olarak kullanan sosyal girişimcilik alanındaki değerleri tanıtmayı ve bu değerlere yönelik farkındalığı arttırmayı amaçlayan Atelier Muse, geçtiğimiz aylarda Impact Hub İstanbul ile birlikte Role of Arts and Culture Entrepreneurship on Social Reflections (Kültür-Sanat Girişimciliğinin Sosyal Yansımalar Üzerindeki Rolü) adlı program kapsamında MAVIBLAU’u ağırladı.

Atelier Muse ve Impact Hub İstanbul’un ortak çalışması olan ‘Kültür-Sanat Girişimciliğinin Sosyal Yansımalar Üzerindeki Rolü’ programı çerçevesinde, Levent’teki mütevazı bir sokakta bir event-workshop ve ortak çalışma alanı sunan Impact Hub İstanbul’un HUBGROUND’unda MAVIBLAU’un başlangıcını, geçmişte düzenlediği ve hala devam ettiği faaliyetleri, MAVIBLAU’un varoluş nedenlerini paylaştık.

Türkçe, Almanca ve İngilizce konuşan otuz civarında katılımcıya MAVIBLAU’un ilk gününden bugüne kadar geçirdiği süreci, kültür, sanat ve insanı merkez alarak Türk-Alman ilişkilerinin günümüzdeki durumunu insanlarla paylaşan genç ve dinamik ekibimizin MAVIBLAU takipçilerine neleri nasıl sunduklarını anlattık. Birincisi geçtiğimiz yıl İstanbul’da ve ikincisi bu sene, geçtiğimiz ay Köln’de gerçekleşen MAVIBLAU etkinliği İstanbuLyrik’in atmosferi, orada yaşananlar, söylenenler-çalınanlar ve çekilen halaylar buradaki katılımcılarla paylaşıldı. Çok uluslu bir dergi olduğumuzdan, uluslar arası bir Skype görüşmesi ile Marie Hartlieb’e bağlanıldı; online derginin Almanya’daki faaliyetleri anlatıldı ve katılımcıların Almanya’daki kültür-sanat çalışmaları, Almanya’da aktif olan Türk sanatçılar ve iki ülkedeki kültürel ve sanatsal faaliyetler arasındaki farklar hakkındaki soruları yanıtlandı. Hazırladığımız bir Türk-Alman Etkileşimleri Quiz’i ile tanıtım ve bilgilendirmenin dışında, katılımcılar için eğlenceli ve interaktif bir bölüm de sunuldu. Dergimizin edebiyatçı-yazarlarından birinin ‘Buben’ (Sabiler) adlı kısa hikayesi yazıldığı orijinal dilde (Almanca) bizzat yazarı (Neslihan Yakut) tarafından okundu ve projektör ekranından hikayenin Türkçe tercümesi tüm katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğin sonlarında memnuniyeti yüzünden okunan katılımcıların soruları yanıtlandı, sohbetler edildi ve Impact Hub İstanbul’un yenilikçi mekanında yeni dostluklar kuruldu.

Emeği geçen arkadaşlarımız: Atelier Muse, Impact Hub İstanbul ve MAVIBLAU ekibinden Tuğba Yalçınkaya, Marie Hartlieb, Derya Reinalda, Neslihan Yakut, Navid Linnemann, Yavuz Selim Altındal.

Fotoğraflar: Impact Hub

Weiterlesen
Müttefiklik ve Eminönü`nün mahfuz köşeleri