Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

MAVIBLAU hakkında

MAVIBLAU, Türkiye ve Almanya özelinde Almanca konuşulan ülkeler arasında sanatsal, kültürel ve toplumsal alanda çeşitli hikayeler, olaylar ve  karşılaşmalar ile ilgilenen Istanbul merkezli Alman online dergisidir. Makale, fotoğraf ve film aracılığı ile bu kültürel alışverişin çeşitliliğini ve canlılığını araştırıp belgelendirmeyi amaçlıyoruz.

MAVİBLAU fikri, Şubat 2015’te, klişelere yer vermeden Alman-Türk kültürünün çeşitli özelliklerini yeni bir mekanda toplamak ve bunun için yeni bir platform oluşturma isteği ile ortaya çıktı. Bu platformun amacı, yeni bakış açılarını yakalayarak, ön yargıları yıkıp karşılıklı iletişimi destekleyerek kültürel çeşitlilikleri öne çıkarmaktır. MAVIBLAU bir grup genç insandan oluşmaktadır. Bunlar öğrenciler, gazeteciler, fotoğrafçılar ve kültür araştırmacılarıdır. Hepsi çeşitli nedenlerden dolayı Türk kültürüne bir yakınlık duymakta ve bu proje aracılığı ile heyecanlarını ve uzmanlıklarını başka insanlarla paylaşmayı amaçlamaktadırlar. Hepimiz gönüllü olarak, Alman-Türk kültür-sanat değişiminin daha güçlü bir şekilde medya ve toplumda yer alması için çalışıyoruz.

Mart 2015’ten beri düzenli aralıklarla bazı makalelerimiz, aylık bir bilgi broşürü olan Brücke e.V.’da yayınlanmaktadır.

Sosyal medya dışında da çalışmalar sürdürmekteyiz: kültürel çeşitlilikleri ve yeni iletişim araçlarını ele alan atölyeler ve kültürlerarası etkinlikler organize ederek, kültürlerarası iletişim ve Alman-Türk etkileşimini ilerletmeyi amaçlıyoruz.

MAVİBLAU, Türkiye’deki STK Katadrom’un bünyesinde yer alan bir projedir.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Weiterlesen
RANTEN AM RHEIN