Wir arbeiten gemeinnützig. Wenn ihr Maviblau unterstützen möchtet, dann schaut mal hier!

İstanbuLyrik: Kültürel ve sanatsal çeşitlilikli şiirle dolu akşam

Sanat ve kültür olağanüstü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Çeşitlilik hayatımızın her alanında büyük bir önem arz ettiğinden bu özdeyiş altında MAVIBLAU’un Türk-Alman şiir gecesi ‚İstanbuLyrik‘i gerçekleştirdik.

Türk-Alman Şiir gecemiz ‚İstanbuLyrik‘ 23 Nisan Manzara İstanbul’a ait olan Suriye Pasajı salonunda gerçekleşti. Bir çok sanat alanı burada bir araya geldil. Bir yandan on şairin Türkçe-Almanca şiir sunumlarını yaparken diğer yandan‚ ‘Yerine Saramam‘ müzik grubu özgün müzik stillerinde programı zenginleştirdi. Ayrıca bir çok odayı kapsayan dört fotoğrafçının çok yönlü fotoğraf projeleri sergide misafirlere sunuldu.

Gecenin keyifli geçmesini sağlayan etkileyici bir sayı ile programa katılan değerli misafirlerimize minnettarız. Yerel ve Erasmus öğrenci, sanatçı ve sanatsever, Almanya’dan katılan festival organizatör ve eski İstanbullu Alman misafirler dikkatli bir biçimde şairlere kulak verdiler ve farklı farklı konu ve şiir türlerini dinleme keyfine vardılar. Türkçe Almanca şiirleri sırayla değişerek sunulurken yeri geldiğinde düşündüren ve derin düşünceye daldıran yeri geldiğinde güldüren içerikleri dinleyicilerin yoğun alkışlari destekledi.

This slideshow requires JavaScript.

Farklı şiir türleri, tecrübe hazineleri, şairlerin kültürel farklılıkları ve dinleyicilerin çeşitliliği gecenin zengin bir yelpazede geçmesini sağladı. Bu bir rüyaydı, bizim için o gece gerçekleşen. Çünkü biz inaniyoruzki, kültürel çeşitlilik ufkumuzu genişletiyor, topluma faydalı bir katkı sağlıyor ve hayatı renklendiriyor!

İstanbulLyrik tam bir başarıydı. Bu vesile ile tüm emeği geçenlere ve bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize güzel enerjilerini ortama katarak programın güzel geçmesini sağladıkları ve rüyamızı beraber yaşadıkları için tekrar teşekkür ediyoruz.

Ekte İstanbulLyrik‘in fikir oluşumundan programın gerçekleşmesine kadar katkıda bulunan tüm arkadaşlarimizi bulabilirisiniz:

Şaırler: Turgay Doğan, Frank Schablewski, Carina Plinke, Dilşad Budak, Serpil Yokuş, Yunus Aydın, Hazel Güney, Furkan Cengiz, Banu Kibar, Neslihan Kanbur
Müziker: Metin Yerkan, Çağdaş Çoban, Umut Can Sevindik, Erdal Akmaz
Fotoğraflar: Emily Mahringer (Arada), Paul-Ruben Mundthal (Radebrecht), Jane Katharina Di Renzo & Emily Mahringer (Backyardmoda), Maximiliane Wittek (Indras Prisma)
Çevirmenler: Tuğba Yalçınkaya, Yasemin Bodur, Neslihan Kanbur, Yalçın Bayku, Mert Barış, Ozan Giray Uygur, Serpil Yokuş, Dilşad Budak, Mevlüt Aşar
Moderatör: Neslihan Kanbur, Marie Hartlieb
Launch: Tuğba Yalçınkaya
Proje fikri/Konzept: Neslihan Kanbur, Marie Hartlieb
Organisation: Marie Hartlieb, Neslihan Kanbur, Tuğba Yalçınkaya
Design: Maximiliane Wittek, Sabrina Raap
Mekan: Manzara Istanbul

Metin: Neslihan Kanbur
Fotoğraflar: Sabrina Raap
Çeviri: Neslihan Aksoy
Editörler: Eren Erdoğan, Seda Sinanoğlu

 

Weiterlesen
Müttefiklik ve Eminönü`nün mahfuz köşeleri